Rabarberkladdkaka med smulor

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Ca 12 bitar
 
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl 
 
Fyllning:
3 stjälkar rabarber, skurna i bitar
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
 
Pajsmulor:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 nypa salt
 
GÖR SÅ HÄR
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
 Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
 Skär rabarbern i bitar. Strö potatismjöl och strösocker över rabarberbitarna och rör om.
 Lägg ut rabarberbitarna på smeten. 
 
 Pajsmulor:
Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Strö dem över rabarberbersmeten.
 Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den kallna i formen. 
 
 Servera med vaniljsås eller glass.