Rabarberkladdkaka med smulor
Ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
Fyllning:
3 stjälkar rabarber, skurna i bitar
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
Pajsmulor:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 nypa salt
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
Skär rabarbern i bitar. Strö potatismjöl och strösocker över rabarberbitarna och rör om.
Lägg ut rabarberbitarna på smeten.
Pajsmulor:
Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Strö dem över rabarberbersmeten.
Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Strö dem över rabarberbersmeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den kallna i formen.
Servera med vaniljsås eller glass.
Trackback