Fläskytterfilé i bakform

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Du behöver:

 
1 fläskytterfilé
3 dl grädde
1 dl lingonsylt 
1 st köttbuljongtärning
2 msk kinesisk soya
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
 
Såsen:
 
1 dl grädde
2,5 msk vetemjöl
1 dl vatten
Skyn från formen
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 gr.
Rensa köttet från senor och annat. 
Lägg köttet i en avlång sockerkaksform. 
Blanda grädde, lingonsylt, soya, buljongtärningen, salt och peppar. 
Häll blandningen över köttet. 
Grädda i 90 min. 
När det är klart, ta upp och Linda in i aluminiumfolie. 
 
Såsen:
 
Sila skyn och tillsätt grädden. Koka upp. 
Blanda ut mjölet i vatttnet och blanda ner i vätskan. 
Låt koka en stund på lägre värme. 
 
Skiva köttet och servera med potatis eller ris.