Fläskytterfilé i bakform
Du behöver:
1 fläskytterfilé
3 dl grädde
1 dl lingonsylt
1 st köttbuljongtärning
2 msk kinesisk soya
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Såsen:
1 dl grädde
2,5 msk vetemjöl
1 dl vatten
Skyn från formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 gr.
Rensa köttet från senor och annat.
Lägg köttet i en avlång sockerkaksform.
Blanda grädde, lingonsylt, soya, buljongtärningen, salt och peppar.
Häll blandningen över köttet.
Grädda i 90 min.
När det är klart, ta upp och Linda in i aluminiumfolie.
Såsen:
Sila skyn och tillsätt grädden. Koka upp.
Blanda ut mjölet i vatttnet och blanda ner i vätskan.
Låt koka en stund på lägre värme.
Skiva köttet och servera med potatis eller ris.
Trackback