Flygande Jacob med curry
Du behöver:
1 grillad kyckling
1 pkt bacon
1 msk smör
1 msk curry
3 msk mjöl
2 msk kalvfond
3 dl vatten
1/2 dl chilisås
2 dl matlagningsgrädde
Salt & Peppar
4 dl kokt ris
2 dl gratängost
1 ägg
Garnering:
Hackad purjolök
Cocktailtomat
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 gr.
Koka riset.
Rensa kycklingen och skär i bitar.
Strimla och stek baconet.
Fräs curryn i smöret.
Blanda i mjölet, vattnet och fonden.
Vispa till sist ner grädden och chilisåsen.
Smaka av med kryddorna.
Låt puttra några minuter.
Vispa upp ägget.
Blanda med det kokta riset och osten.
Fördela ut i botten på en ugnsfast form.
Tryck upp lite längs kanterna.
Lägg kycklingen i mitten och häll över såsen.
Strö över 1 dl ost.
In i ugnen 20-25 minuter.
Strö över bacon, purjolök och tomat.