Grillad mosad potatis
Ingredienser:
Grovt salt
500 g potatis, stora som golfbollar
2 msk olja
Färskmalen svartpeppar
Gör så här:
Fyll en stor kastrull med vatten och tillsätt salt tills det smakar havsvatten (½ dl salt till 1½ l vatten).
Lägg i potatisen och låt koka upp. Koka potatisen mjuk. Det tar 20–30 minuter beroende på storlek.
Häll av vattnet och låt potatisen stå tills den svalnat tillräckligt för att du ska kunna ta i den.
Platta till varje potatis med botten av en stekpanna till en tjocklek på cirka 2 cm.
Pensla på båda sidor med olja och krydda med salt och peppar.
Grilla potatisarna på hög direkt värme i cirka 5 minuter med locket stängt så stor del av tiden som möjligt.
Grilla potatisarna på hög direkt värme i cirka 5 minuter med locket stängt så stor del av tiden som möjligt.
Grilla tills de börjar bli krispiga och gyllene; vänd dem bara en gång under grillningen.