Citronmazarinkaka

Bak - Pajer & Tårtor  /  0  Kommentarer
 
Du behöver:
 
Mördeg:
 
5 dl vetemjöl
200 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
 
Fyllning:
 
200 gr mandelmassa
100 gr rumsvarmt smör
Finrivet skal från en citron
2 ägg
 
Glasyr:
 
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4-5 msk pressad citron
 
Gör så här:
 
Blanda ihop alla ingredienserna till mördegen. 
Tryck ut i en rund form med löstagbara
kanter (ca 23 cm i diameter). 
Ha gärna bakplåtspapper i botten. 
Ställ kallt i 20 minuter. 
 
Riv under tiden mandelmassan
och vispa ihop med smöret. 
Blanda ner äggen och citronrivet.
Bred ut över den kalla mördegen. 
Grädda längst ner i ugnen, 
ca. 40-45 minuter. 
Låt den kallna i formen. 
 
Blanda ihop florsocker, vaniljsocker
och citron till en slät smet. 
Bred ut över den kalla kakan. 
Låt stelna.