Citronmazarinkaka
Du behöver:
Mördeg:
5 dl vetemjöl
200 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
Fyllning:
200 gr mandelmassa
100 gr rumsvarmt smör
Finrivet skal från en citron
2 ägg
Glasyr:
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4-5 msk pressad citron
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till mördegen.
Tryck ut i en rund form med löstagbara
kanter (ca 23 cm i diameter).
Ha gärna bakplåtspapper i botten.
Ställ kallt i 20 minuter.
Riv under tiden mandelmassan
och vispa ihop med smöret.
och vispa ihop med smöret.
Blanda ner äggen och citronrivet.
Bred ut över den kalla mördegen.
Grädda längst ner i ugnen,
ca. 40-45 minuter.
Låt den kallna i formen.
Blanda ihop florsocker, vaniljsocker
och citron till en slät smet.
Bred ut över den kalla kakan.
Låt stelna.
Trackback