Dumlekaka

Bak - Mjuka kakor  /  0  Kommentarer
 

Du behöver:

150 g smör
100 g mörk choklad (kan ersättas med 2 msk kakao)
120 g Dumlekolor
4 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl 

Dumleglasyr:
2 msk vispgrädde
120 g Dumlekolor
100 g smör, rumstempererat
5 dl florsocker 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, Dumle och choklad i en kastrull.
Vispa ägg och strösocker poröst i en skål.
Blanda ner chokladblandningen, vaniljsocker och vetemjöl.
Rör om till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 30 x 22 cm i diameter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min.
Låt kallna i formen.

Smält ihop Dumlekolor och vispgrädde, i en kastrull på svag värme.
Vispa smöret fluffigt med en elvisp.
Tillsätt Dumlekolorna och florsocker och rör ihop till en glasyr.
Bred ut glasyren på kakan. Låt stelna i kylen.