Hamburgertallrik

 
Hamburgerdressing:
 
3 msk majonnäs
2 msk créme fraiche
2 msk chilisås
2 msk gurkmix
Salt & Peppar
 
Blanda allt och låt stå kallt ett par timmar. 
 
Hamburgare:
 
400 gr nötfärs
2 msk bbq-sås
Salt & Peppar
 
Blanda och stek 4 st hamburgare på medelvärme. 
 
Coleslaw:
 
3 1/2 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
5 cm skivad purjolök
1/2 dl créme fraiche
1/4 dl majonnäs
1/2 tsk senap
1/2 tsk socker
1/4 tsk salt
1/2 krm grovmalen svartpeppar
 
Strimla vitkålen med en osthyvel. 
Riv moroten grovt. 
Skiva purjolöken. 
Blanda resterande ingredienser till en röra. 
Blanda ihop allt och låt stå kallt. 
 
Pommes frites:
 
1 liter frityrolja
2 msk salt
500 gr fast potatis
 
Skala och skär potatisen i stavar. 
Koka upp oljan till 180 grader och testa med en brödbit tills den blir gyllenbrun. 
Fritera lite potatis i sänder några minuter tills dom fått fin färg. 
Låt rinna av på ett hushållspapper innan servering. Servera genast. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback