Sockerbulle med vanilj

Du behöver:
Degen:
30 gr jäst
2,5 dl mjölk (250 gr)
ca 9,5 dl vetemjöl (570 gr)
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
100 gr rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ägg (55 gr)
Fyllningen:
150 gr ljus sirap
170 gr strösocker
170 gr strösocker
250 gr rumsvarmt smör
40 gr florsocker
50 gr maizena majsstärkelse
1,5 tsk vaniljpulver
Pensling:
Smält smör
Strösocker
Gör så här:
Blanda alla degingredienserna och arbeta i maskin 5 min.
När den gått ihop så öka på hastigheten i 10 min till.
Lägg ut den glansiga degen på ett mjölat bord och
låt vila under duk i 20-30 min.
Blanda under tiden ingredienserna till fyllningen.
Den ska vara slät och fin.
Kavla sen ut degen till en rektangel, 3-4 cm tjock.
Bred ut lagom med fyllning över hela.
Vik degen dubbelt mot dig.
Skär strängar, twista och snurra ihop dom.
Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Täck med plastfolie och jäs i minst 90 min.
Värm ugnen till 200 gr.
Grädda i 8-10 minuter mitt i ugnen.
Ta ut och låt svalna.
Smält smöret, pensla på bullarna och doppa i socker.
Fyllningen kommer rinna ut en del på plåten,
men smaken finns ändå kvar.
men smaken finns ändå kvar.
Trackback