Brownies med Nutella

Bak - Långpannekakor  /  0  Kommentarer
 
Du behöver till botten:
 
4 ägg
400 g strösocker (4,5 dl)
175 g smör, smält
210 g vetemjöl (3,5 dl)
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
30 g kakao (0,75 dl)
 
Nutellatoppingen:

250 g Nutella
250 g färskost, typ Philadelhpia
50 g florsocker
1 dl vispgrädde
 
Gör så här:

Värm ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form, 20 x 30 cm.
Vispa äggen lätt och tillsätt socker och smör.
Rör allt tills smöret är väl inblandat.

Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao.
Blanda de torra och blöta ingredienserna.
Häll ned i plåten och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen.

Toppingen:

Blanda Nutella och färskost i en skål.
Sikta över florsocker och blanda väl.
Vispa grädden medeltjock. Blanda i.

Häll Nutella- och färskosttopping över den svala browniebotten.
Ställ in i kylen och skär i bitar vid servering.