Kolakakor de Luxe

Bak - Småkakor  /  0  Kommentarer
(null) 

Botten består sv en vanlig kolakaksdeg som sen pimpats lite extra. 

Du behöver:
75 g smör (rumsvarmt) 
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Kolan:
50 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap

Chokladen:
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader och klä en avlång form  med bakplåtspapper. 
Knåda ihop alla ingredienser till en deg och tryck ut i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt.

Kolan:
Koka ihop alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka tills kolan klarar kultestet (eller 124 grader).Häll kolan över kakan och låt den stelna helt.

Chokladen:
Värm grädden i en kastrull.
Tillsätt chokladen och rör om tills den smält.
Häll den sedan över kolan.
Låt kakan svalna helt innan du lyfter den ur formen och skär den i lagom bitar.Botten består av en vanlig kolakaksdeg som sen pimpats lite extra. 

Du behöver:
75 g smör (rumsvarmt) 
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Kolan:
50 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap

Chokladen:
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader och klä en avlång form  med bakplåtspapper. 
Knåda ihop alla ingredienser till en deg och tryck ut i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt.

Kolan:
Koka ihop alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka tills kolan klarar kultestet (eller 124 grader).Häll kolan över kakan och låt den stelna helt.

Chokladen:
Värm grädden i en kastrull.
Tillsätt chokladen och rör om tills den smält.
Häll den sedan över kolan.
Låt kakan svalna helt innan du lyfter den ur formen och skär den i lagom bitar.