Schweizernötrutor

(null)


Botten:
200 gr mald sötmandel
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl farinsocker
2,5 dl vetemjöl
200 gr smält smör
 
Fudgen:
2 dl vispgrädde
400 gr Marabou schweizernötchoklad
4 tsk smör
 
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt resten och rör ihop.
Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna.
Grädda i 25-30 minuter.
Låt kallna på plåten.
 
Fudgen:
Värm upp grädden i en kastrull.
Lägg i chokladen och låt den smälta.
Rör ner smöret och blanda väl.
Låt svalna något innan du brer ut den över kakan.
 
Ställ i kylen så den kallnar, gärna över natten.
Skär i rutor och servera sen med grädde.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback