Brytbröd i långpanna
Du behöver:
50 gr jäst
4 dl fingervarmt vatten
1/2 msk strösocker
2 msk rapsolja
1 tsk salt
9-10 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Häll över vattnet och låt jästen smälta.
Blanda även i socker, olja och salt.
Tillsätt till sist mjölet, lite i sänder.
Arbeta degen länge med maskin eller för hand.
Dela degen i 3 delar och skär sen varje del i 10 bitar.
Rulla till bollar och lägg på en plåt, 30x40 cm (5 x 6 st).
Låt jäsa under bakduk på plåten minst 50 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla ev. med ägg och strö över med t ex. sesamfrö eller flingsalt.
Grädda sen nere i ugnen 10-15 min.
Jag penslade inte mina alls och då är det viktigt att pensla dom med vatten efteråt.
Trackback