Sverigekaka
Du behöver:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning:
100 gr smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver.
Vänd ner detta i äggblandningen.
Rör sist ner vattnet till en slät smet.
Smöra och bröa en rund form.
Häll ner smeten i formen.
Grädda sen i ca. 35 minuter.
Låt den sen kallna formen.
Smält smöret i en kastrull.
Stäng av värmen och rör ner mjölken.
Tillsätt även vaniljsockret.
Dela kakan i mitten till två bottnar.
Fördela smörblandningen över bottnarna.
Lägg ihop mot varandra.
Sikta över florsocker.
Trackback