Mjuk amerikansk cookiekaka

Bak - Mjuka kakor  /  0  Kommentarer
(null)

Du behöver:
200 gr mörk choklad
100 gr Dumlekola
175 gr rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 ägg 
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3,75 dl mjöl
 
Garnering:
4 bitar mörk choklad, hackad. 
Florsocker
 

GÖR SÅ HÄR


 Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.

Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.

Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter.

Strö över lite grovhackad choklad.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min. Låt den svalna i formen.

Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.