Mammas Klassiska Kalops
Du behöver:
1 kg högrev
200 gr morötter
2 gula lökar
2 msk kalvfond
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
Salt och Vitpeppar
Gör så här:
Skär köttet i stora kuber, ca 3x3 cm.
Skala och skär lök och morötter i lite halvstora bitar.
Bryn köttet i smör, gärna blandat med lite olja.
Tillsätt resten av ingredienserna förutom vatten och mjölet, fräs till en stund.
Rör sen i mjölet och till sist vattnet så det precis täcker.
Krydda med salt och vitpeppar efter smak.
Koka upp (skumma ev. av vid behov) och låt sen koka i ca. 1,5 timme tills köttet är mört.
Smaka av med salt och peppar i slutet igen.
Servera med kokt potatis och rödbetor el. lingonsylt.
Trackback