Regnbågskaka


(null)

Du behöver
4 ägg
4 dl strösocker
125 gr margarin
0,75 dl mjölk
0,75 dl vatten
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker
2 msk kakao

250 gr rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Röd och grön karamellfärg

Gör så här:

Stäl ugnen på 175 gr. 
Vispa ägg och socker poröst. 
Smält margarinet och tillsätt mjölk o vatten. 
Blanda i mjöl, bakpulver ovh smörblandningen. 
Dela smeten och blanda kakao i den ena och vanilj i den andra. 
Häll smeterna i varsin lång form dom är smörad och ströad. 
Grädda i 30-40 min. Känn med sticka. 
Blanda smör, florsocker och vanilj. 
Dela på hälften och blanda den ena röd och den andra grön. 
Ta ut kakorna och låg kallna. 
Dela varje kaka i 3 delar på längden. 
Smöra ut rosa kräm på brun botten. 
Lägg på en ljus mittdel och smöra med grönt. 
Lägg till sist på mörk överdel. 
Gör likadant med de andra delarna, fast tvärtom. 

Vill man så går det att blanda 2 dl florsocker och 1 msk vatten som sen smetas ut över kakorna som glasyr. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback