Mintkladdkaka

(null)

Ingredienser:
4 ägg
4 dl strösocker
150 gr smör
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa flingsalt
10-15 skivor After Eight 

Tryffel:
1/2 dl vispgrädde
300 gr mjölkchoklad
After Eight

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 gr. 
Smält smöret. 
Rör ihop smör och socker. 
Tillsätt mjöl, vanilj och kakao. 
Rör till en slät smet. 
Blanda i smöret. 
Häll upp i en rund form. 
Tryck ner After Eight i smeten. 
Grädda i 20-25 min. 
Ta ut medan den fortfarande är lös i mitten. 

Koka upp grädden. 
Bryt ner och smält chokladen. 
Blanda tills smeten är jämn. 
Häll över kakan. 
Låt kallna en del. 
Tryck ner After Eight innan tryffeln helt stelnat. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback