Mintkladdkaka
Ingredienser:
4 ägg
4 dl strösocker
150 gr smör
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa flingsalt
10-15 skivor After Eight
Tryffel:
1/2 dl vispgrädde
300 gr mjölkchoklad
After Eight
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 gr.
Smält smöret.
Rör ihop smör och socker.
Tillsätt mjöl, vanilj och kakao.
Rör till en slät smet.
Blanda i smöret.
Häll upp i en rund form.
Tryck ner After Eight i smeten.
Grädda i 20-25 min.
Ta ut medan den fortfarande är lös i mitten.
Koka upp grädden.
Bryt ner och smält chokladen.
Blanda tills smeten är jämn.
Häll över kakan.
Låt kallna en del.
Tryck ner After Eight innan tryffeln helt stelnat.
Trackback