Kladdkakemuffins med Dumle
Du behöver:
12 Dumlekolor
50 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 gr smält smör
1 dl ljus sirap
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Garnering
vispgrädde
hasselnötter, rostade
GÖR SÅ HÄR
Värm ugnen till 175 grader.
Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält chokladen över vattenbad.
Vispa ägg och socker vitt i en bunke.
Tillsätt vaniljsocker, salt, smör och sirap i äggsmeten.
Blanda ihop kakao, bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten.
Rör ner chokladen.
Fyll varje muffinsform till 2⁄3 med smet.
Tryck ner en dumle i varje form.
Grädda mitt i ugnen i 12–15 min.
Låt dem svalna utan bakduk.
Rosta under tiden nötterna:
Lägg 1 dl nötter i en form.
Ställ in i ugnen ca 10 min.
Hacka dom med skalet på.
Garnera muffinsen med en klick grädde och rostade nötter.
Strö ev. även över lite kakao.
Trackback