Saffransemla

(null)

Du behöver:

1 kuvert saffran (0,5g)
1 krm salt
½ paket jäst
75 g smör
¾ dl strösocker
2½ dl mjölk
1 ägg
ca 8-9 dl vetemjöl

1 ägg till pensling

Fyllning:

100 g mandelmassa
3 dl vispgrädde
4 msk florsocker

Gör så här:

Stöt saffran och salt i en mortel.
Finfördela jästen i en stor bunke. 
Smält smör och tillsätt saffran, socker och mjölk. 
Värm blandningen bli 37°. 
Vispa ägget lätt och tillsätt det i mjölk- och smörblandningen. 
Blanda ut jästen i lite av degvätskan. 
Häll över resterande degvätska. 
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen smidig. 
Strö över lite mjöl och jäs under duk i 45 minuter. 
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 25 bitar, rulla dem till bullar. 
Låt jäsa på plåt i 30 minuter under duk. 
Värm ugnen på 225°. 
Pensla bullarna med uppvispat ägg. 
Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter eller tills bullarna fått fin färg.
Pudra över florsocker.






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback