Tips på 3-rätters Nyårsmeny

Förrätt:
Färdig hummer- eller tomatsoppa

Varmrätt

Kyckling och Fläskytterfilé


(null)

Du behöver:

4 kycklingfiléer
1 liten fläskytterfilé 
Salt och peppar

Sätt ugnen på 125 gr.
Bryn i smör, salta och peppra. 
Stek i ugnen 20-25 min. tills det är genomstekt. 
Skär upp i skivor. 

Örtsmöret:
100 gr smör
2 vitlöksklyftor
1 näve finhackad persilja

Blanda allt, rulla in i plastfolie och kyl ner. 

Sparrisen:
8-12 st. sparrisstjälkar
4 baconskivor

Skär bort ytterkanten på stjälken. Linda en baconskiva runt 2-3 st stjälkar. Salta. Stek i stekpanna tills baconet fått fin färg. 

Tomaterna:
4 tomater
Parmesanost
Färsk Basilika 

Dela tomaterna på mitten. Salta, strö över basilika och parmesanost och in i ugnen i 250 gr under 10-12 min. 

Råstekt potatis:
200 gr potatis/person 
Vitlök
Timjan

Skala potatisen och skär i 1/2-1 cm tjocka skivor. Stek i smör i omgångar tills alla är mjuka. En ny vitlöksklyfta vid varje omgång. 

Gör så här till slut:
Bottna med potatisen eller lägg vid ena sidan på ett ugnssäkert fat. 
Lätt kött och kyckling uppskuret i mitten. 
Placera sparrisen och tomaterna i utkanten på fatet. 
Klicka över örtsmöret och låt smälta i ugn (250 gr.) strax innan servering. 

Servera gärna bearnaise eller rödvinssås till. 

Efterrätt:
Chokladpannacotta

(null)

Ingredienser:
4 dl vispgrädde
2 gelatinblad
1 vaniljstång
200 gr marabou mjölkchoklad
 
Gör så här:
 
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp grädden på svag värme.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången ner i grädden.
Koka några minuter.
Ta bort vaniljstången och bryt ner chokladen så den smälter.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Rör ner i blandningen tills de smält.
Häll upp i små formar och låt stelna i kylskåp, minst 4 tim,
 
Tips! Ta gärna choklad med smak i, t ex daim eller apelsin.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback