Smördegsinbakad fläskfilé

Mat - Kötträtter  /  0  Kommentarer
 
Du behöver:
1 färdig rulle smördegsplatta
1 lagom stor fläskfilé
2 dl Creme Fraiche
1 burk Bonjour vitlöksost
1 ägg
Salt & Peppar
 
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Helstek fläskfilén, salta och peppra.
Skär den i lagom (efter smak) tjocka skivor.
Dela smördegsplattan på mitten.
Smörj en ugnsfast form och placera ena halva i den.
Lägg köttskivorna på smördegsplattan i mitten eller i två rader.
Blanda Creme Fraichen och vitlöksosten.
Fördela jämt mellan köttskivorna.
Lägg över den andra smördegsplattan och tryck ihop kanterna.
Pensla med ett uppvispat ägg.
Grädda i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg.
 
Servera med ris eller potatisklyftor och en god grönsallad.