Semmelkladdkaka

Allmänt  /  0  Kommentarer
Är själv inte jätteförtjust i semlor så jag kör den här varianten i repris istället.
Gott alternativ till den klassiska semlan. Trist bild, ska sjävklart vara grädde till.
 
 
Du behöver:
 
150 gr smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 3/4 dl strösocker
1/2 msk vaniljsocker
1/2 msk nystött kardemumma
1/2 tsk salt
100 gr grovriven mandelmassa
3 ägg
 
Gör så här:
 
Ställ ugnen på 180 grader. 
Blanda alla torra ingredienser. 
RÖR ner ägg, mandelmassa och smör. 
Häll upp i en vanlig rund form 
med avtagbara kanter. 
Grädda i 20-22 minuter. 
Låt gärna stå kallt över natten
så den stannar till sig gott. 
 
Pudra över florsocker 
och servera med grädde.