Köttbullar i långpanna med gräddsås

 
Du behöver:
 
500 gr färs
1 dl vatten/grädde (50/50)
2 msk ströbröd
1 ägg
1 msk kalvfond
1/2 finriven lök
1/2 msk salt
1 1/2 krm vitpeppar
 
Sås:
 
2 dl sky
3 dl grädde
1 msk kalvfond
Salt & Peppar
Maizenaredning
 
Gör så här:
 
Ställ ugnen på 200 grader.
Låt ströbrödet svälla i grädden ca 10 min.
Rör i salt, peppar, ägg och lök.
Tillsätt färsen och arbeta smidigt.
Forma till lagom bullar och lägg på plåt.
Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter. 
 
Blanda sky, grädde och fond i en kastrull och koka upp.
Låt puttra samman i 10 minuter. Rör ibland.
Smaksätt och färga såsen med soja.
Red av till önskad konsistens.
 
Servera med potatis, kokta grönsaker och lingonsylt.
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback