Annorlunda banankaka

 
Du behöver:
 
3-4 bananer
0,75 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
100 gr rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
0,5 dl sirap
 
Gör så här:
 
Värm ugnen till 200 grader. 
Skiva bananerna i en normal pajform. 
Blanda smör, socker, vanilj och mjöl. 
Rör till sist ner sirapen. 
Bred tunt över bananerna. 
Grädda i ca. 20 minuter. 
 
Servera ljummen med vaniljglass. 
 
OBS!
Kakan ska vara tunn för att få fram krispet och segheten i den. 
 
Jag tycker den var för söt så jag halverade mängden socker nu i receptet, skulle egentligen varit 1,5 dl. 
 
Ska ätas samma dag och helst ljummen. Dagen efter är bananerna inte så värst aptitliga :)
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback