Fransk äppelkaka
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
75 gr kylskåpskallt smör
1 ägg
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
50 gr mald sötmandel
3-4 normalstora äpplen
100 gr riven mandelmassa
Mald kanel att pudra över
Gör så här:
Nyp ihop mjöl, socker och smör till en smulig deg.
Tillsätt ägget tills degen precis går ihop.
Låt den vila kallt i 30 min och sätt ugnen på 175 gr.
Kavla ut degen och klä en 26 cm pajform. Sätt aluminiumfolie runt kanterna.
Förgrädda skalet mitt i ugnen 20 minuter.
Arbeta under tiden ihop fyllningen. Ägg, grädde, socker och mandel.
Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor.
Placera ut äppelklyftorna i pajformen och häll över fyllningen.
Riv över mandelmassan och pudra kanel.
Grädda i nedre delen i ca. 30 min.
Trackback