Fransk äppelkaka

 
Ingredienser:
 
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
75 gr kylskåpskallt smör
1 ägg
 
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
50 gr mald sötmandel
3-4 normalstora äpplen
100 gr riven mandelmassa
Mald kanel att pudra över
 
Gör så här:
 
Nyp ihop mjöl, socker och smör till en smulig deg. 
Tillsätt ägget tills degen precis går ihop. 
Låt den vila kallt i 30 min och sätt ugnen på 175 gr. 
Kavla ut degen och klä en 26 cm pajform. Sätt aluminiumfolie runt kanterna. 
Förgrädda skalet mitt i ugnen 20 minuter. 
Arbeta under tiden ihop fyllningen. Ägg, grädde, socker och mandel. 
Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor. 
Placera ut äppelklyftorna i pajformen och häll över fyllningen. 
Riv över mandelmassan och pudra kanel. 
Grädda i nedre delen i ca. 30 min. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback