Schweizernötkaka

 
Ingredienser:
 
100 gr sötmandel
100 gr smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl 
 
Topping:
200 gr schweizernötchoklad
7 msk vispgrädde
1 msk smör
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
 
Smält smöret och mal mandeln. 
 
Vispa ägg och socker poröst, 5 minuter. 
 
Blanda i de torra ingredienserna. 
 
Tillsätt till sist i smöret och blanda runt. 
 
Häll upp i en smörad rund form med avtagbara sidor. 
 
Grädda i ca. 30 minuter. 
 
Smält chokladen över ett vattenbad. 
 
Rör ner grädden och smöret väl. 
 
Häll över den färdiga kakan. Ställ kallt. 
 
Servera gärna med jordgubbar eller hallon i någon form. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback