Källarfranska



Ingredienser:
 
25 gr jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 msk rapsolja
1 msk strösocker
2 tsk salt
4 dl rågsikt
8-10 dl vetemjöl
 
Gör så här:
Lös upp jästen i vattnet i en bunke. 
Tillsätt resten av ingredienserna under omrörning. 
Ta så mycket mjöl så degen lossnar från kanterna. 
Arbeta degen 5 minuter. 
Låt jäsa under bakduk 60 minuter. 
 
Ta upp på bakbord och dela degen i 4 delar.
Rulla ut till längder och skär varje längd i 7 bitar. 
Doppa dom i mjöl och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
Låt lösa ytterligare 30 minuter. 
Sätt ugnen på 230 grader. 
Grädda 10-12 minuter. Ska inte ha mycket färg. 
Låt svalna på galler. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback