Jordgubbsmuffins med vit chokladtopping

Ingredienser:
200 gr rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 citron, rivet skal
3 dl jordgubbar
Topping:
50 gr vit choklad
50 gr smör
100 gr philadelphiaost
2 dl florsocker
Gör så här:
Vispa socker och smör poröst.
Rör i äggen, ett i taget.
Blanda i alla de torra ingredienserna.
Tillsätt grädde och citron försiktigt.
Rör till sist i de halverade jordgubbarna.
Fyll muffinsformarna till 2/3.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Låt svalna.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Låt svalna innan den blandas med de andra ingredienserna.
Spritsa eller lägg på fritt på kakorna.
Dekorera med en jordgubbe.

Trackback