Kreolsk gryta


Igår var sista dagen på lägret och det bjöds på Kreolsk gryta. Idag blir det matlagning i mer normala portioner, får se vad det blir. Men lyckades i alla fall med bedriften att koka ris till 100 personer utan att bränna nåt alls. 

Ingredienser:

1 kg fläskfilé
2 stora elle 4 små kryddstarka korvar
200 gr syltlök och 1 dl av spadet
200 gr svarta oliver
1 st strimlad röd paprika
1 dl hackad ättiksgurka
5 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här:

Skär filén i tjocka skivor och tryck ut lite med handen. 
Skär korven i skivor och stek. Lägg dom åt sidan.
Stek köttet i korvfettet. 
Krydda med salt, peppar och mejram. 
Strö över mjölet och syltlöken. 
Tillsätt sedan oliver, paprika och gurkan. 
Späd sedan ut med grädden och spadet, ev. vatten om det behövs. 
Smaka av med salt och peppar. 
Rör ihop allt och låta sjuda samman en stund. 

Servera med ris eller pressad potatis. 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback