Egengjord kebab med sås

Från att ha planerat fredagkvällen i ensamhet, hade jag plötslig bägge sönerna hos mig över natten. Oväntat (i och med att den ene har pappa-vecka och den andre egen lägenhet) men självklart alltid lika välkommet. Så efter att jag skickat iväg bägge två på lördags-morgonen, den ene på jobb och den andre på jakt, så väntade en riktig slappedag i mjukiskläder. Inte något vettigt gjordes förutom lite mat.
 
Det blev hemmagjord kebab och den smakar faktiskt riktigt bra, nästan som den man får på vissa pizzerior. Inte riktigt som den dom skär från stockar, men ändå riktigt gott.
 


Det här behöver du:
1 kg färs
1 1/2 msk spiskummin
3 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
2 msk lökpulver
 
Kebabsås:
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
1/2 dl fanta apelsin
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Cayennepeppar
 
Gör så här:
Ställ ugnen på 100 grader. Rör ihop alla ingredienser till rullen, så allt blandas ordentligt. Forma till en jämn rulle. Rulla in i grillfolie, med ändarna böjda neråt. Tänk på att lägga en form i botten av ugnen som fångar upp vätskan. Lägg in rullen i ugnen i ca 3 timmar, låt svalna och förvara sedan i kylen över natten. Precis innan du ska äta, så hyvlar du med hjälp av en osthyvel - tryck ner den ordentligt när du skär så får du snygga remsor. Stek den snabbt i olja/smör och servera genast. 
 
Servera sedan med pommes, sås och grönsaker. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback