Cowboygryta

Lillkillen på innebandy, musiken högt i köket och jag vid spisen. Ikväll blir det cowboygryta tills han kommer hem. Store grabben ringde precis från sin nya lägenhet och berättade att han gjort korvgryta (för första gången) till middag och till matlådan i morgon, stolt mamma. Nu ska jag bara hitta på vad jag ska göra med resten av färsen. 




Du behöver:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olja
1 röd paprika
1 grön paprika
500 gr nötfärs
2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
1 dl pastasås (klassisk)
2 köttbuljongtärningar
8 dl vatten
4-5 potatisar
1 dl majs
1 msk maizenaredning
Créme fraiche

Gör så här:
Fräs den hackade löken och pressade vitlöken så den blir glansig. Bryn färsen och blanda ihop i en gryta. Tillsätt även paprikan, kryddorna och pastasåsen. Låt sjuda upp. Skala under tiden potatisarna och tärna dom. Låt koka med tills dom är mjuka, ca 15 min. Om man vill ha grytan lite tjockare, som jag, så tillsätter man lite maizenaredning. Vänd till sist ner majsen och låt koka upp så dom blir genomvarma. 

Servera med nåt gott vitlöksbröd och 
gärna en liten klick créme fraiche. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback