Smörgåstårta med leverpastej och ägg
Fick för mig i kvällningen att slänga ihop en smörgåstårta som vi kan ha under jobbhelgen nu som stundar och även till lille A som ska på jakt under hela morgondagen. Jag hade ju inte speciellt mycket att garnera med, men det fick bli som det blev.
Du behöver:
2 pkt hönökaka (8 halvor)
Smör
Leverpastejfyllningen:
400 gr bredband leverpastej
3 dl creme fraiche
100 gr Philadelphiaost
4 msk bostongurka
Äggfyllningen:
4 ägg
2 dl creme fraiche
100 gr philadelphiaost
3 msk majonäs
Röran runt om:
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
Dekorering:
Ägg
Gurka
Sallad
Röd lök
Räkor
Ost
Skinka
Stenbitsrom
Vindruvor
Gör så här:
Rör ihop leverpastejfyllningen och äggfyllningen. Smöra två halvmånar till botten. Bred på halva leverfyllningen, gör om samma sak med dom andra halvmånarna och resten av fyllningarna. Bred på gräddröran runt hela. Låt stå över natten.
Garnera dagen efter.
Trackback