Kardemummabullar med kanelfyllning

Provade en ny sorts bulldeg som inte behövdes knåda speciellt. Bara för att få in mjölet. 
 


Ingredienser:
 
25 gr jäst
250 gr vatten
250 gr mjölk
150 gr smör
150 gr socker
1 tsk salt
1 msk hel kardemumma
900-950 gr vetemjöl special
 
Fyllning:
200 gr smör
175 gr socker
Lite vanilj 
 
Gör så här:
 
Blanda allt direkt i en bunke, utom hälften av mjölet. 
När degen är slät, blanda i resten av mjölet. 
Täck bunken och låt jäsa i rumstemp. 30 minuter. 
 
Häll ut på mjölat bakbord och vik ihop till ett paket. Lägg över plastfolie, låt jäsa 90 minuter. 
Går även att kalljäsa, 6-12 tim i kylskåp. 
 
Blanda under tiden fyllningen.
Kavla ut degen till en rektangulär platta. 
Bred på fyllningen och vik ihop i tre delar,
ungefär som man viker ihop ett brev. 
Skär sen ut smala remsor som du sen snurrar ihop till små knyten. 
Låt jäsa 1 timme. Grädda sen i 225 grader 10-13 minuter. 
Koka under tiden upp 0,5 dl socker, 0,5 dl vatten. 
Pensla över sockerlagen när dom tas ut från ugnen och strö över lite socker. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback