Kardemummabullar med kanelfyllning
Provade en ny sorts bulldeg som inte behövdes knåda speciellt. Bara för att få in mjölet.

Ingredienser:
25 gr jäst
250 gr vatten
250 gr mjölk
150 gr smör
150 gr socker
1 tsk salt
1 msk hel kardemumma
900-950 gr vetemjöl special
Fyllning:
200 gr smör
175 gr socker
Lite vanilj
Gör så här:
Blanda allt direkt i en bunke, utom hälften av mjölet.
När degen är slät, blanda i resten av mjölet.
Täck bunken och låt jäsa i rumstemp. 30 minuter.
Häll ut på mjölat bakbord och vik ihop till ett paket. Lägg över plastfolie, låt jäsa 90 minuter.
Går även att kalljäsa, 6-12 tim i kylskåp.
Blanda under tiden fyllningen.
Kavla ut degen till en rektangulär platta.
Bred på fyllningen och vik ihop i tre delar,
ungefär som man viker ihop ett brev.
Skär sen ut smala remsor som du sen snurrar ihop till små knyten.
Låt jäsa 1 timme. Grädda sen i 225 grader 10-13 minuter.
Koka under tiden upp 0,5 dl socker, 0,5 dl vatten.
Pensla över sockerlagen när dom tas ut från ugnen och strö över lite socker.
Trackback