Kycklingfilé med örtsås och rösti

 /  0  Kommentarer

Förlåt min frånvaro, har varit lite mycket på det privata planet. Men denna veckan är sonen hos mig och då blir det lite riktigare mat på menyn. Provade en ny kycklingvariant. 

Ingredienser:
(4 port)

4 kycklingfiléer
2 msk soya
Vatten 

Lägg dessa i en ugnssäker form. Häll över soyan och vattnet. 
Salta o peppra. 
In i ugnen ca 30 min i 200 gr. 

Rösti:
800 gr potatis
2 morötter
1 liten gul lök
Liten bit rotselleri
Salt o peppar

Riv allt grovt och blanda väl. 
Salta o peppra. 
Ta fram gärna 2 stekplåtar och smält smör o olja. 
Tryck ut 8 plättar. 
Stek på låg värme under tiden filéerna är i ugnen. 
Vänd med hjälp av en tallrik som läggs upp och ner över rösten. 
Låt sen glida ner på plåten igen. 
Går att förbereda och värmas. 

Örtsås:
1 dl gräddfil
1 dl naturell yoghurt
1 klyfta vitlök
1 msk senap
1 msk torkad örtkrydda
1 dl hackad persilja
Salt o Peppar

Blanda allt till såsen och låt stå kallt tills den ska ätas.