Min nybörjarkaka

Denna kakan var den absolut första kakan jag bakade själv och jag var 10-11 år. Jag bakade den så mycket så hela familjen tröttnade och sen dess har den inte blivit bakad av nån av oss, inte förrän nu. Jag dammade idag av receptet och begav mig in i ett nostalgibak. Förstår nu varför min mamma gav mig det som första recept, superenkel att baka och väldans god i all sin enkelhet. 


Ingredienser:

125 gr rumsvarmt smör
1 tsk bikarbonat
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 msk kanel
1 msk sirap
1 äggula

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader. 
Blanda alla ingredienser till en smidig deg. 
Rulla ut två längder och skär 2 cm:s bitar och rulla till kulor. 
Tryck ut varje kula lite med en gaffel. 
Lägg på bakplåtspapper och grädda 10 min. 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback