Kålpudding i långpanna
Hur i hela friden kan man få en bra, aptitlig bild på en så färglös rätt som kålpudding. Framförallt när lingonsylten är slut :) Men gott är det!

Ingredienser:
1 vitkålshuvud
1/2 dl sirap
1 msk soja
1 rulle risgrynsgröt
800 gr blandfärs
1 gul lök
3/4 msk salt
1 tsk svartpeppar
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
Sås:
2 dl sky (om det finns)
2 dl vatten
2 dl grädde
1/2 dl kalvfond
2 tsk soja
Salt & Peppar
Gör så här:
Skär kålen i bitar och bryn. Blanda med soja och sirap.
Blanda en lös smet av gröt, färs, finhackad lök, ägg, mjölk och salt & peppar.
Smörj en ugnsfast form/plåt 25x35 cm och lägg ett lager kål i botten.
Bed sen ut ett lager färs och täck den sen med resten av kålen.
In i nedre delen av ugnen, 50 min i 200 grader.
(Värm upp till 250 gr och sänk till 200 gr när du sätter in den)
Sila skyn och koka upp med vatten, grädde och fond.
Sjud 3 min och tillsätt sen Salt & Peppar och sojan.
Red av med maizenaredning.
Trackback