Kålpudding i långpanna

Hur i hela friden kan man få en bra, aptitlig bild på en så färglös rätt som kålpudding. Framförallt när lingonsylten är slut :) Men gott är det!
 
 
Ingredienser:
 
1 vitkålshuvud
1/2 dl sirap
1 msk soja
1 rulle risgrynsgröt
 
800 gr blandfärs
1 gul lök
3/4 msk salt
1 tsk svartpeppar
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
 
Sås:
2 dl sky (om det finns)
2 dl vatten 
2 dl grädde
1/2 dl kalvfond
2 tsk soja
Salt & Peppar
 
Gör så här:
 
Skär kålen i bitar och bryn. Blanda med soja och sirap. 
Blanda en lös smet av gröt, färs, finhackad lök, ägg, mjölk och salt & peppar. 
Smörj en ugnsfast form/plåt 25x35 cm och lägg ett lager kål i botten. 
Bed sen ut ett lager färs och täck den sen med resten av kålen. 
In i nedre delen av ugnen, 50 min i 200 grader. 
(Värm upp till 250 gr och sänk till 200 gr när du sätter in den)
 
Sila skyn och koka upp med vatten, grädde och fond. 
Sjud 3 min och tillsätt sen Salt & Peppar och sojan. 
Red av med maizenaredning. 
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback